22 d’abr. 2013

Crítica literària - 5è B

Títol del llibre: La cursa més boja del món.
Autor del llibre: Geronimo Stilton
A mi m´ha agradat molt “La marató més boja del món” per que m’agraden els llibres d’aventures.
Geronimo Stilton és la meva col•lecció preferida.  A qui li agradin els esports, el llibre “La marató més boja del món” és el seu llibre per llegir!
Ja que el llibre ens demostra que amb l’esforç i la constància tot es pot aconseguir. Al protagonista no li agrada l’esport però amb la seva constància acaba guanyant la marató.
Hem de tenir present que a la història no falta en cap moment l’amistat i el la companyonia de tots els amics i familiars; la seva força és fonamental per poder tenir èxit.

El llibre: NARNIA, de C.S. Lewis
Aquest llibre m’ha agradat molt. Es molt millor que la pel•lícula i m’he introduït en l’història (semblava que estava dins en el llibre!!)
Ha sigut molt emocionant donat que està ple d’aventures i amb personatges molt interessants (l’Asland, Lleo, etc).
La meva part preferida ha sigut quan declaraven la guerra contra la Bruixa Blanca.
I la pitjor part, no per ser dolenta sinó per ser trista, es quan es mort l’Asland.
Si us agrada els llibres d’aventures fantàstiques, aquest ES EL VOSTRE LLIBRE !!!!!

“DIARI DEL GREG 4 quina calda!”  
-El llibre que m’he llegit a estat “DIARI DEL GREG 4 quina calda!” L’autor d’aquest llibre és Jeff Kinney. El llibre en sí es bo, però a mi els llibres de diari del Greg no m’agraden. No dic que siguin dolents, al contrari, són molt interessants però a mi no em fan el pes. I ara us preguntareu per què m’he llegit el llibre si no m’agraden... doncs perquè volia provar de llegir un llibre nou.
El llibre té un llenguatge col•loquial, és com si el Greg, mentre nosaltres llegim ell va escrivint. Recomano aquest llibre més pels nens que per a les nenes;  a les nenes els recomano “DIARI D’UNA PENJADA”, de Rachel Reneé Russell, ja que és molt semblant però està escrit des del punt de vista d’una noia.

LA CAMISETA DE ÓSCAR
Autor: César Fernández García
Editorial: bambú
“LA CAMISETA DE ÓSCAR” és un llibre de misteri i aventura juvenil. Els protagonistes són la Claudia i el seu cosí Ivàn. Ella es una gran admiradora d’un jugador de futbol anomenat Óscar. Ella i el seu cosí van resoldre un misteri mitjançant una sèrie de pistes trobades a un cementiri, i amb molts diners en joc. És un llibre molt entretingut, quan comences a llegir-lo ja no pots parar. El recomano a tothom i sobretot a la gent que li agrada el futbol.

TÍTOL: La mòmia sense nom
AUTOR: Geronimo stilton
EDITORIAL: Destino
El llibre: La mòmia sense nom m'ha encantat. És un llibre de misteri cosa que m'agrada
molt . Si sou uns “caguetes” i us fan por les mòmies no us el recomano. Però si voleu ser arqueòlegs  i sou uns bojos per les mòmies sí que us el recomano!
M'he entretingut  molt llegint-lo  i crec que es un molt bon llibre per passar l'estona.

Llibre: XXL y el Doctor Kaos
Autor: Márquez y Laperla
Editorial: El Barco de Vapor
Crec que podria ser més  emocionant per ser un llibre de aventures i explicar més coses sobre el superheroi.
Una de les coses bones que té el llibre  és que explica coses sobre el personatge dolent que són molt estranyes com que el seu pare era un maniàtic de l’ordre, ell es va transformar en un malvat i ho desordenava tot. I aquest fet no l’havia vist mai en un conte de ciència ficció.

DIARI DEL GREG
Diari de Greg 6 és molt divertit. Tot passa a l’hivern; el Greg esta feliç perquè no van al col•legi per culpa de la neu i el soterrani s’inunda perquè la neu s’ ha fos i el Rodrik, el germà del Greg, ha de dormir al llit del Greg... i el Greg no el suporta. El Greg i la seva família van traient aigua del soterrani mentre van traient tots el objectes el Greg es troba la seva nina de quan ell era petit i li agradava molt. Un dia anaven a missa i es tenien que aixecar molt d’hora però el Greg no volia ja que es un dormilega i es va posar un jersei i uns pantalons va dir que mai o tornaria fer perquè va passar moltíssima calor.

El diari de Nicki  2
Aquest llibre tracta d’una nena que està en una escola on i hé dues amigues, una enemiga  i un noi que li agrada .També te un germana que li fica en alguns embolics.
A mi aquet llibre m’ha agradat molt perquè es diferent els altres llibres i perquè es fica en molts embolics , té un toc humorístic.
Un dia la meva cosina i jo ven entrar a una llibreria i ella em va recomanar aquet llibre i exactament...  em va encantar .
Aquet llibre no li recomano els nens però a les nenes sí que el recomano:  si us heu llegit el diari de Greg i no us ha agradat a les nenes li recomano aquet llibre és totalment diferent.

Títol del llibre:  El misteri del tresor desaparegut.
Autor:  Geronimo Stilton
Editorial:  Destino  
Gènere:  Humor i misteri
Si us agrada solcar  els mars, viatjar i viure històries d’amor, aquet és el teu llibre. I si no us agrada viatjar, anar em vaixell... llegiu-lo, pot ser us ajuda a entendre i connectar amb el mar!
Tot comença amb una carta perfumada d’espígol que envia la tia Làmpia els seus 3 nebots: Geronimo Stilton, Tea Stilton (germana de Geronimo Stilton) i Martí Gala (el cossí de Geronimo Stilton). Si en voleu saber més d’aquesta història fascinant no us perdeu: El misteri del tresor desaparegut! Una aventura per llepar-se’n els bigotis.  Paraula de rosegadora!

Diari d’ una penjada 2
El llibre va sobre una noia (Niki) que vol planejar la festa de hallowen de l’institut.
El problema es que aquella mateixa nit ha d’ anar a la festa de hallowen de la seva germana a pintar les cares de les nenes.  Per altra banda les seves dues amigues la Cloe i la Zoe volen que les tres es disfressin de senyores de la neteja. El problema es que no vol semblar una pringada davant del seu amic Brandon. S’en sortirà la Niki?
El llibre m’ ha agradat perquè al pricipi hi ha molt misteri per saber si se’n surt o no.

TÍTOL: EL SECRET DE LA FAMÍLIA TENEBRAX
AUTOR: GERONIMO STILTON
Aquest  llibre ens explica el secret de la família Tenebrax.
Va sobre l'extrany vall dels vampirs Bufats que hi ha al castell de la família Tenebrax i sobretot de les rialles i bones estones que fa passar l'avi Franchesntain.
Aquesta família passen moltes aventures plegats. Criden al Geronimo Stilton i el conviden a passar uns dies al castell de la família Tenebrax.
Dins del castell hi ha mòmies misterioses, fantasmes burletes. Totes aquestes coses fan molta por al Geronimo i tota la família Tenebrax aprofita per fer-li por i espantar-lo.
Finalment, se n'adonen que no està bé fer això a un amic i al final del llibre ens dóna una lliçó: no hem de jutjar a les persones i hem de pensar amb els qui ens envolta. No has de fer mai el que a tu no t'agradaria que et fessin.
A mi aquest llibre no és que m'hagi agradat massa. Té moments divertits i altres que no ho són tant.
Però a les persones que els hi agradi el misteri potser els hi agrada més que a  mi.

Títol:Junie B.Jones
Autor:Barbara Park
Editorial:Brúixola
A mi el llibre “Junie B. Jones és la capitana de l’esport” m’ha agradat molt perquè tracta de l’esport i d’una capitana i a mi m’ha agrada l’esport i m’agradaria ser la capitana d’un equip ,jo faig bàsquet i em diverteixo molt jugant. Però hi ha un problema, un altre equip guanya i els elefants    (la capitana: la Junie B.Jones ) es posen nerviosos i…
M’ha agradat tant que el recomano!

Títol: A la recerca de la ciutat perduda.
Autor: Bat Pat superexploradors.
Editorial: Estrella Polar.
Si ets d’aquells lectors que t’agraden els misteris més misteriosos i sobretot les aventures, aquest és el teu llibre. Els germans Silver en Bat Pat i el seu esbojarrat oncle Charlie perseguiran un misteri molt amagat, trobaran un munt d’obstacles en el seu camí i moltes pistes misterioses i sense cap sentit. Però el nostre Sherlock en Martin, el germà més llest dels Silver descobrirà el sentit d’unes pistes impossibles d’endevinar i gracies a això i a l’ajuda de tots resoldran un dels misteris més difícils de resoldre dels germans Silver. Quan te les t’has llegint tens molt clar el que passarà però després et dona la volta tot el final. Si en vols saber més d’aquesta extravagant història no et quedis de braços plegats i llegeix-te A la recerca de la ciutat perduda.          

Titol: El Capità Calçotets
Autor: Dav Pilkey
Editorial: Cruïlla 
Aquest llibre està molt bé per la gent que l´hi agraden els llibres ben divertits.
M’ha agradat molt aquest llibre per què es bastant graciós i aleshores bastant ridícul, perquè les coses que passen no son molt normals. També m´ha agradat per què en fet un tipus de cinema com el cinema antic, i han agut bastants fragments de còmics seus.
Les parts d’aquest llibre que no m’ha agradat a sigut el llenguatge una mica col•loquial i al mateix temps absurd.

Llibre "Com vam caçar l'home del sac" 
Autor: Andreu Martín 

Columna Edicions, S.A. | col•lecció Caçadors de monstres
Aquest llibre m´ha agradat molt perquè es un llibre que tracta sobre un monstre, que es diu L´home del Sac.
Però hi ha un tros del llibre que no m’agrada perquè un nen s’ha portar malament, perquè vingui L’home del Sac, i quan ve a endur-se el nen que es porta malament. L’avi del nen i el nen el cacen perquè no hi hagi mes problemes amb els nens que es porten malament i L’home del Sac.

Diari de Greg 1.- Un pringat total 
El diari de Greg és un llibre que explica el dia a dia d’un nen que es diu Greg a través d’un diari que escriu ell mateix. El diari ens explica  el que li succeeix a l’escola, a casa...                                                                        El format del llibre és igual al d’un diari, amb ratlles horitzontals, lletra feta a mà i dibuixos fets per ell. És un llibre d’humor i molt divertit en el qual pots riure molt quan el llegeixes.                                                               L’autor és Jeff Kiney. El llibre m’ha agradat molt, però diuen algunes paraules col•loquials.

La Princesa dels coralls
Autora: Tea Stilton
Editorial: Edebe
Es un llibre entretingut, no es un llibre d’aquells del príncep dels meus somnis, fadés, unicorns...  No! Al contrari, es de misteri perquè sempre alguna persona misteriosa ha robat un estrofa de la cançó del somni. Això si,  les princeses com aquesta: La Princesa dels Coralls sempre acaben tenint una relació amorosa i s’acaben casant.
Us el recomano moltíssim. Bé,  per als nois es clar que no! Però us recomano  Cròniques del Reina de la fantasia també es de misteri.
D’altres llibres d’aquesta mateixa col•lecció que us puc recomanar:
1-La Princesa dels gels
2-La Princesa dels coralls
3-La Princesa del desert
4-La princesa dels boscos
5-La princesa de la foscor
6-La reina de la son NOUUUUU!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada